Merjenje debeline

Merjenje debeline materialov je ena izmed ključnih predpostavk kontrole kakovosti proizvedenih izdelkov. Z natančnimi meritvami debeline materiala, debeline profilov in zaznavanja morebitnih napak v površini izdelka lahko dosežete višjo učinkovitost in kvaliteto proizvodnega procesa in proizvedenih izdelkov.

V podjetju Telaris d.o.o. ponujamo rešitve za merjenje ploščatih in zvitih izdelkov.

Kontakt
Telaris - sistem za merjenje debeline žice
Telaris - sistem za merjenje debeline plošč

Merjenje ploščatih izdelkov

Merjenje ploščatih izdelkov poteka s pomočjo merjenja debeline materiala in debeline profila. Takšne meritve se uporabljajo predvsem v jeklarski industriji pri proizvodnji hladne jeklene pločevine v traku ali jeklene pločevine v plošči.

Naši merilni sistemi omogočajo sprotno izvedbo kalibracije med samo proizvodnjo, s čimer lažje in hitreje dosežemo želeni rezultat. Poleg preproste uporabe merilnega sistema, pa je le-ta primeren za širok spekter proizvodnih okolij, saj omogoča merjenje materialov, ki se segrejejo tudi do 200 °C.

Glede na postavitev vašega proizvodnega obrata lahko izbirate med kotnimi ali centralnimi merilnimi sistemi za najbolj učinkovito izrabo prostora.

Merjenje zvitih izdelkov

Med zvite izdelke sodijo jeklene palice, armaturne palice, žice in cevi. Poleg osnovnih meritev debeline in debeline profila izdelka lahko z našimi rešitvami merite tudi obseg in zaobljenost merjenega objekta kot tudi pravočasno odkrivate morebitne napake na površju kovine.

Naprimer, žareča vroča žica se med tekočo proizvodnjo vleče skozi valjarno s približno 120 m/s. Zaradi hitrosti, visoke temperature in umazanije je za izvedbo ustreznih meritev potreben visoko natančen merilni sistem, ki lahko kljubuje okoliščinam v proizvodnem procesu kot tudi nepravilni obliki merjenega materiala.

V ta namen v podjetju Telaris d.o.o. ponujamo široko paleto merilnih sistemov, ki so zasnovani posebej za merjenje zvitih, geometrijskih izdelkov. Merilni sistemi se razlikujejo po merilnih hitrostih in razponu meritve, zato verjamemo, da bomo skupaj oblikovali najbolj primerno rešitev za vaš proizvodni proces.

Kontakt
Telaris laserski meritveni sistem

Imate vprašanje ali pa vas zanimajo rešitve po meri?

Ne odlašajte - kontaktirajte nas še danes.

envelope-omobilefile-pdf-o
Košarica
Vaša košarica je prazna!
Nadaljuj z nakupovanjem